De warmste week in PsyBrugge

Ten voordele van CGSO vzw

Ook wij met PsyBrugge willen ons steentje bijdragen aan de warmste week!

In de week van 16 december staan wij, met alle collega's, per sessie een deel van onze inkomsten af ter voordele van vzw CGSO.

Waarom dit goed doel?

Relationele en seksuele ontplooiing zijn een heel belangrijk onderdeel van de identiteitsvorming. Uit ondervinding merken we dat jongeren (maar ook volwassenen) hier vaak mee worstelen. Bijkomstig stonden we dit jaar met het team een aantal keer stil bij deze thema's. Ze liggen ons op dit moment dus nauw aan het hart. We vinden het zeker ook een meerwaarde dat de actie in onze buurt plaatsvindt.

CGSO vzw

Het Vormingscentrum CGSO ondersteunt mensen bij hun relationele en seksuele ontplooiing. Zij werken rond drie peilers: info & advies, vorming & preventie en open (t)huis.

De typische thema’s zijn: veilig vrijen, relaties, holebi, intimiteit, seksualiteit en weerbaarheid…

Er wordt vooral vorming aan jongeren gegeven in scholen. We proberen ook kwetsbare doelgroepen te bereiken, zoals meisjes in residentiële opvang, nieuwkomers, mensen met een cognitieve beperking...

Het CGSO werkt uitsluitend met vrijwilligers. Het zijn stuk voor stuk geëngageerde mensen die zich willen inzetten voor een warme samenleving waar iedere mens gelijkwaardig is en zichzelf kan zijn.
Ze hebben een open geest, leren graag bij, steunen en inspireren elkaar.

Bekijk dit goed doel