De warmste week in de Passer

Ten voordele van OSCARE

We maken elke speeltijd tijdens de week van 25 november radio op onze speelplaats. De leerlingen kunnen liedjes aanvragen voor een vrije bijdrage, spelen spelletjes, nemen deel aan een dagelijkse tombola met originele prijzen en kunnen vissen in de visput.

Waarom dit goed doel?

Als brandteam van onze school (BuSO De Passer Brugge) staan we in voor de veiligheid op onze school en hechten we belang aan sensibilisering van onze leerlingen ifv brandpreventie, bewust maken van de gevaren en het voorzien van een degelijk evacuatieplan.

vzw Oscare kwam bij ons langs op school met hun 'Escape room truck', waarin al onze leerlingen de kans kregen om binnen de 10 minuten te ontsnappen uit een brandende kamer. Als dank en steun organiseren we bij ons op school een warmste week, waarbij radio gemaakt wordt gedurende de speeltijden en er verschillende challenges tussen leerlingen en leerkrachten gespeeld worden. De opbrengst van deze week gaat integraal naar vzw Oscare.

OSCARE

Oscare is een nazorg- en onderzoekscentrum voor patiƫnten met brandwonden en littekens.

Oscare tracht op een zo laagdrempelig mogelijke manier toegankelijke en betaalbare zorg te bieden voor kinderen en volwassenen met brandwonden buiten een ziekenhuiscontext.
Daarnaast wil zij bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven voor volwassenen en kinderen met brandwonden en littekens.

Daarnaast voeren we doorgedreven campagnes ter preventie van brand en brandwonden. We trekken met die projecten naar scholen, grote gezinsevenementen, dienstencentra en verenigingen.

Als niet gesubsidieerde vereniging is financiƫle steun van derden noodzakelijk.

Bekijk dit goed doel