De Warmste Week -draagtassen

Ten voordele van Missing You

De draagtassen worden aan 5 euro het stuk verkocht aan vrienden en familie, in onze sportclubs, op onze scholen, op het werk van onze ouders, bij de buren, ... kortom aan iedereen die we kennen of die interesse hebben.

Waarom dit goed doel?

Zes kleinkinderen verloren 3 jaar geleden hun grootmoeder aan kanker. Ze waren toen tussen de leeftijd van 6 en 19 jaar. Ieder reageerde en verwerkte dit verdriet anders. Ondertussen zijn ze allemaal oud genoeg om te beseffen hoe belangrijk zo'n organisatie kan zijn bij het verwerking van een verlies en dat dit op elke leeftijd op een andere manier nodig is.

Missing You

Missing You is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen (tot 30 jaar) die iemand belangrijk verloren zijn.

Jonge mensen hebben tijd en ruimte nodig om met hun verlies om te gaan. Om hen hierbij te ondersteunen, organiseren we activiteiten waarbij lotgenoten elkaar ontmoeten. Zo zijn er maandelijkse regionale praatgroepen, een jaarlijkse ontmoetingsdag en een rouwkamp in de zomer.

Missing You sensibiliseert door het belang van zorg voor jonge rouwenden onder de maatschappelijke aandacht te brengen. We willen dat het gepast omgaan met verlies bij kinderen en jongeren een basishouding wordt. Missing You draagt op die manier bij tot een begripvolle, ondersteunende samenleving.

Bekijk dit goed doel

Video's