de Warmste Watjes

Ten voordele van Escalante vzw

Met een paar naaisters maken we herbruikbare wattenschijfjes die gemaakt zijn van (oude) badhanddoeken en katoenen lapjes. Na gebruik stop je ze in een waszakje en kunnen ze gewoon in de wasmachine. Bestellen doe je via wannes.vincent@portofantwerp.com met vermelding van het aantal zakjes dat je wenst. Je kan de zakjes met watjes ophalen op de Warmste Kerstmarkt op vrijdag 13 december op het Zaha Hadidplein te Antwerpen.

Waarom dit goed doel?

Twee van de bewoners ken ik (Wannes Vincent) persoonlijk. Quinten is een geweldige sportman die al
meerdere gouden medailles won op de Special Olympics. Sofie is een geweldige griet die
vooral graag knuffels uitdeelt.

Escalante vzw

Als jongere met een beperking moet je heel wat obstakels overwinnen om op eigen benen te staan.
Escalante vzw is ontstaan vanuit de visie dat ook deze jongeren op hun manier en met de juiste ondersteuning zelfstandig kunnen wonen.
In Mortsel bouwen we een huis waar 10 jongeren met een verstandelijke beperking zo gewoon mogelijk onder 1 dak kunnen wonen. Dankzij de centrale ligging geraken de bewoners gemakkelijk op hun werk of dagbesteding, kunnen ze zelfstandig op stap gaan of hun hobby's beoefenen.
De jongeren bepalen zelf hoe ze (samen) willen leven: zelfstandig met een minimum aan begeleiding op een studio of samen voor wie meer nood heeft aan sociaal contact of voor wie iets meer hulp nodig heeft.
Voor de begeleiding werkt Escalante samen met reguliere en gespecialiseerde diensten. Een vaste begeleid(st)er die in een aanpalend appartement woont, staat in voor de dagelijkse permanentie.

Bekijk dit goed doel