De Warmste Wandeling t.v.v. vzw CRIG-fonds

Ten voordele van CRIG-fonds

In samenwerking met Wandelclub Natuurvrienden Deinze organiseert CRIG in het weekend van 21 en 22 december een wandeling in twee etappes. Dag 1 stappen we van het UZ in Gent naar Deinze (20 km). In Deinze wordt een gezellig wintermarktje georganiseerd. Dag 2 starten we in Deinze en komen we aan bij De Warmste Week basis in Kortrijk (30 km). Sfeer, gezelligheid en warmte gegarandeerd daar!

Alle praktische info & inschrijven via www.warmstewandeling.crigfonds.be

Waarom dit goed doel?

Als Gentse kankeronderzoekers weten we maar al te goed dat onderzoek broodnodig, maar duur is. We willen dan ook dat onderzoeksgeld zo efficiënt mogelijk wordt ingezet en dat er aandacht is voor zogenaamd 'knelpuntonderzoek': onderzoek dat via bestaande kanalen moeilijk gefinancierd geraakt, maar wel heel veel potentieel heeft. CRIG steunt zo'n onderzoek nu al, door het jaarlijks financieren van een 10-tal veelbelovende projecten van jonge onderzoekers, maar wil graag meer doen. Dat kost echter handenvol geld. We willen tonen dat we als onderzoekers volledig achter CRIG staan én dat we bereid zijn zelf de handen uit de mouwen te steken in een eigen actie!

CRIG-fonds

De vzw CRIG-fonds werd opgericht om het kankeronderzoek aan de Universiteit Gent en het UZ Gent te ondersteunen. Het ‘Cancer Research Institute Ghent’ of kortweg CRIG brengt alle Gentse kankeronderzoekers samen zodat er sneller en efficiënter impactvol onderzoek kan gedaan worden. Dagelijks zijn meer dan 400 onderzoekers en experten in de weer, elk vanuit hun eigen discipline: van artsen en biologen tot bioinformatici en ingenieurs. CRIG bouwt bruggen tussen deze onderzoekers, maar doet nog meer! CRIG zet hard in op de kankeronderzoekers van de toekomst door het financieren van veelbelovend onderzoek en het organiseren van gespecialiseerde cursussen, lezingen en netwerkmogelijkheden. En omdat kanker iedereen aanbelangt, maakt CRIG komaf met ivoren torens om u te informeren over kankeronderzoek! Meer info over CRIG, onze verwezenlijkingen en hoe u ons kunt steunen, is te vinden via www.crig.ugent.be of onze sociale mediakanalen LinkedIn, Facebook en Twitter (@crighent).

Bekijk dit goed doel