De Warmste wandeling 2.0

Ten voordele van Shout at Cancer Belgium

Een wandeling met de leerlingen van BS De Grasspriet en hun grootouders ten voordele van Shout at cancer VZW.
Wij steunen graag een goed doel in onze buurt.

Shout at Cancer Belgium ontwikkelt projecten en onderzoek gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit, het optimaliseren van de spraakrevalidatie, en de sociale rehabilitatie van kankerpatiƫnten na laryngectomie of het chirurgisch verwijderen van strottenhoofd en stembanden. De integratie van muziek, zang- en acteertechnieken in participatieve methodes voor stemrevalidatie, zorgt voor een dubbele hefboom in het herstelproces waarmee zowel het fysieke als het sociale herstel wordt bevorderd.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn Basisschool De Grasspriet, een schooltje uit Erpe-Mere en willen met de warmste wandeling - ons grootouderfeest- een goed doel steunen uit de buurt!
Vandaag stappen wij door weer en wind met zo'n 400 deelnemers. Aan het einde van de wandeling is er soep met houthakkersbrood en koffie met cake voor alle kinderen, grootouders en andere deelnemers!
GOOOOOO De Grasspriet!

Shout at Cancer Belgium

Shout at Cancer Belgium zet zich in voor het verbeteren van de levenskwaliteit, het optimaliseren van de spraakrevalidatie, en de sociale rehabilitatie van mensen na laryngectomie (het chirurgisch verwijderen van strottenhoofd en stembanden). Een ingreep met harde fysieke en psychosociale gevolgen. Voor deze minder bekende stille doelgroep zijn investeringen in welzijn en onderzoek niet evident. Wij zoeken warme steun voor OverStem Kanker. Een project dat in samenspel met zorgverleners, spraaktherapeuten en artiesten een participatieve stemtherapie aanbiedt die zowel het fysieke als het sociale herstelproces helpt versterken. Met OverStem Kanker ondersteunen we samen met u een koor van mensen zonder stembanden die van een beperking een troef maken, en opnieuw een krachtige stem kunnen laten horen in de samenleving!

Bekijk dit goed doel