De Warmste Wandeling

Ten voordele van Vergeet de Kinderen Niet

De kinderen leggen samen met hun (groot)ouders en sympathisanten een wandeltocht af van 4km. Na afloop is er nog tijd om een tas soep of koffie te drinken.

Waarom dit goed doel?

Onze leden van het kinderparlement van BS De Krekel kozen voor deze actie omdat zij ELK KIND het recht willen geven om te genieten van vrijetijdsactiviteiten en om op vakantie te gaan.

Vergeet de Kinderen Niet

De vzw Vergeet de Kinderen Niet! is een 100% vrijwilligersorganisatie die zich onbezoldigd inzet om de belangen van kwetsbare kinderen te verdedigen.
We richten ons niet alleen tot dakloze kinderen maar zeker ook naar kinderen die zich in een precaire (thuis)situatie bevinden.
Als vereniging verbinden we ons ertoe om in een sfeer van verbondenheid de basiswaarden vrijheid, gelijkheid en solidariteit om te zetten naar de praktijk. Zo willen wij een streepje zon brengen in het leven van een grote groep vergeten kinderen. Maar al gauw wilden we meer betekenen voor dakloze kinderen. En zo werd ons kamp in de zomer van 2014 geboren. Gewoon. Omdat we vinden dat ieder kind het recht heeft om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. En omdat we dakloze (en kansarme) kinderen op een speelse manier willen versterken. Deelnemen aan zinvolle vrijetijdsactiviteiten zorgt immers voor een betere cognitieve en sociale ontwikkeling. Want voor ons verdient elk kind het om gewoon kind te mogen zijn.

Bekijk dit goed doel