De Warmste vrijdag de 13de Quiz

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Naar aanleiding van de warmste week organiseren wij de warmste vrijdag de 13e quiz! De opbrengst van deze quiz gaat integraal naar het centrum voor preventie van zelfdoding.

Vorig jaar verloren we veel te vroeg onze goede vriend Michaël. Omdat we als vriendengroep graag samen gingen quizzen, is deze quiz een eerbetoon aan hem.

Op vrijdag 13 december om 20h stipt zijn jullie welkom in aula 200G, op campus Arenberg in Leuven. Ploegen mogen maximaal uit 5 personen bestaan, het inschrijvingsgeld is in totaal €20.

Drankjes en versnaperingen zullen aanwezig aan democratische prijzen.

Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/bxcMhf8QEk9jjCb49

Waar: Aula 200G, Celestijnenlaan 200, 3001 Leuven
Wanneer: vrijdag 13 december om 20h (deuren open: 19h30)
Prijs: 20 euro per ploeg
Betaling kan via overschrijving op het volgende rekeningnummer met vermelding van teamnaam: BE61 0635 9219 2917

Waarom dit goed doel?

Vorig jaar hebben wij een goede vriend verloren aan zelfdoding op een veel te jonge leeftijd. Als studentengroep gingen wij steeds samen quizzen. Deze quiz is dus niet alleen voor het goede doel maar ook de beste manier om onze overleden vriend te eren.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel