De warmste vrienden for life

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Deurventen! Snoepjes verkopen, zelfgemaakte sleutelhangers van vilt verkopen en roestvrij stalen vlammetjes voor in de kerstboom met daarop ‘de warmste vrienden’ verkopen.
Om de koopwaar tot aan de deuren te krijgen pimpen ze een bakfiets.

Waarom dit goed doel?

Al onze kinderen (11 jaar oud) hebben op de één of andere manier al kennis gemaakt met kanker (zoals familieleden of vrienden/bekenden aan de ziekte verloren).
Het is al lang een wens van de kids om een actie te organiseren voor dit doel. Na een paar keer aan de zijlijn bij acties betrokken te zijn geweest en ze nu zelf de handen ineen hebben geslagen, komt hun wens uit.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel