De warmste voorstelling

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

We organiseren een hele namiddag en avond theatervoorstellingen gebracht door de academie van Hamme in ons jeugdhuis, het publiek geeft een vrije bijdrage en kan in ruil daarvoor genieten van podiumkunsten, een gezellig drankje in onze instuif en een streepje muziek.

Waarom dit goed doel?

In ons jeugdhuis worden we steeds vaker geconfronteerd met jongeren die niet goed in hun vel zitten, vaak kunnen we helpen maar soms gaat het ons petje te boven. Jammer genoeg zijn we een goede vriend verloren aan zelfmoord, met deze actie willen we alle jongeren die twijfelen aan het leven een hart onder de riem steken.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel