De Warmste Vernissage

Ten voordele van Wit.h

Academie Harelbeke Anders of AHA! opent op 13 december de kunstexpo 'de kleifabriek' waar jong en oud hebben aan meegewerkt met een kinderfuif, een bar voor de volwassenen en een marktje waar allerlei zelfgemaakte (door de volwassen AHA!-studenten) zaken verkocht worden.
Kortom, een evenement voor iedereen!

De inkom bedraagt 2 euro en gaat integraal naar het goede doel, alsook de opbrengst van de marktverkoop en de bar.

Kunst en feest gaan hand in hand!

De kunstexpo die wordt geopend met een fuif zal de resultaten tonen die gemaakt werden door alle deelnemers tijdens de kleifabriek.

De kleifabriek kan tussen 29 nov. en 12 dec. door iedereen worden bezocht en zal de deelnemer uitnodigen om op allerlei manieren met klei aan de slag te gaan.

Omwille van ons idee dat iedereen kunst kan beleven steunen we VZW Wit.h.

Waarom dit goed doel?

Academie Harelbeke Anders zou vzw Wit.H in eerste instantie graag steunen om hun artistieke / kunstzinnige visie en diens uitwerking ervan. De projecten uitgevoerd door vzw Wit.H betuigen steeds van een persoonlijke, respectvolle aanpak voor elke deelnemende kunstenaar en zijn kwalitatief.
Als kunstonderwijs hebben wijzelf soms te weinig middelen om echt te kunnen inzetten op personen met een beperking en vinden het om die reden fantastisch dat organisaties al VZW Wit.h hen hier alle kansen in bieden.

Wit.h

Wit.h is actief gericht op de emancipatie van mensen met een beperking.
Wit.h erkent beperkingen als inherent aan het menselijk leven in al zijn diversiteit en handelt uit respect voor ieders eigenheid als persoon.
Wit.h vestigt de aandacht ook op welzijn en geluk en toont hoop in het leven met een beperking.
Wit.h balanceert op de verbinding tussen esthetiek, politiek en ethiek.

In het bijzonder draagt Wit.h bij aan de voorwaarden voor de inclusie van kunstenaars met een beperking.
Hiervoor nodigt Wit.h personen met een beperking uit, die zich als kunstenaars wensen te ontwikkelen en profileren, en meestappen in een inclusieve culturele context.

Wit.h ontwikkelt een artistieke expeditie, waarin samenwerken centraal staat, een thema uitgewerkt wordt met een maximale betrokkenheid van de kunstenaars en experten op alle terreinen.

Het werkproces wordt op regelmatige basis gerapporteerd en toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Bekijk dit goed doel