De warmste Urbainkes

Ten voordele van HACHIKO

Ook dit jaar ontwierp Urbanus, de peter van hulphond in opleiding Urbain, unieke kerstkaartjes ter gelegenheid van de Warmste Week en ten voordele van Hachiko vzw.

Dit jaar hebben we twee ontwerpen beschikbaar: het ontwerp van vorig jaar en dat van dit jaar. Beide zijn speciaal getekend voor onze actie en dus heel uniek.

Voor een kleine meerprijs signeert Urbanus himself jouw kerstkaartjes (op naam), of je kan ze natuurlijk ook zo bestellen.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn al 10 jaar gastgezin voor Hachiko en momenteel is de derde hulphond die wij opleidden in de afwerkingsfase. Over de jaren hebben we zelf kunnen zien wat deze honden betekenen voor iemand met een motorische beperking, maar we weten ook dat het heel veel geld kost om zo'n hulphond klaar te stomen. Daarom steunen wij Hachiko en kunnen wij hen hopelijk helpen om een pupje van de volgende generatie te sponsoren.

HACHIKO

Hachiko vzw verandert levens door hulphonden te schenken aan personen met een motorische beperking en meldhonden aan personen met epilepsie. Assistentiehonden worden speciaal opgeleid om taken uit te voeren die voor het baasje niet evident of zelfs onmogelijk geworden zijn. Een assistentiehond is echter zoveel meer dan enkel praktische hulp. Ze zijn een steun en toeverlaat, een beste vriend en een bliksemafleider van de beperking. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Een assistentiehond opent dus letterlijk én figuurlijk nieuwe deuren. Eén geplaatste assistentiehond die levenslang opgevolgd wordt, kost onze vereniging 25 000 euro. Omdat Hachiko niet wil dat de aanvrager van een assistentiehond een financiële drempel ervaart, schenken we onze honden gratis. Om dit te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van giften en sponsoring.

Bekijk dit goed doel