De Warmste Unilin Quiz

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Unilin organiseert een eigen radio-event t.v.v. De Warmste Week. Iedereen kan een actie indienen. Met het team Supply Chain Marketing Materials organiseren we een laagdrempelige, amusante quiz op dinsdag 10 december. Deze quiz is louter en alleen toegankelijk voor medewerkers van Unilin.

Waarom dit goed doel?

De broer van onze quizmaster overleed vijf jaar geleden. Sensibilisering is en blijft nodig.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel