De warmste uitverkoop

Ten voordele van Unie der Zorgelozen vzw

Zoals ieder café waar het leuk vertoeven is, beschikken we over een ruime collectie verloren voorwerpen. Met de hulp van Sterima worden al deze kleren proper gewassen en worden deze geshowd en verkocht ten voordele van het goede doel.

Waarom dit goed doel?

We kiezen voor de Unie der Zorgelozen omdat het een lokaal verankerd initiatief is, dat door hun socio-artistieke werking aansluit bij de artistieke werking van Den Bras.

Unie der Zorgelozen vzw

De Unie der Zorgelozen is een sociaal-artistiek gezelschap in Kortrijk waar creativiteit, gastvrijheid en maatschappijkritiek hand in hand gaan met een gezonde tegendraadsheid. We maken theater dat het geworstel van de kleine mens met de wereld omzet in universele, ongepolijste vertellingen. Daarnaast wordt bij ons ook geschreven, getekend, gefotografeerd, gemusiceerd, … Geen artistieke discipline is ons vreemd! Het betrekken van mensen uit kansengroepen zien we als een kernopdracht. Toch is de Unie geen doelgroepenwerking maar kiezen we voor een zo groot mogelijke sociale mix van oud en jong, werkloze en tweeverdiener, Nederlands- en anderstalige, … Zo wordt stigmatisering van mensen tegengegaan en maatschappelijke integratie bevorderd.

Bekijk dit goed doel