de warmste tuin van Leut

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Gies en Lena, Geert en Nadine zetten hun tuin opnieuw open voor een avond vol warmte en gezelligheid. Samen met veel vrienden brengen we mensen samen rond het vuur om geld in te zamelen in de strijd tegen zelfdoding. Gies bakt die avond stekskes op de bbq en Lena opent haar winkel met zelfgemaakt lekkers. Live-muziek van Back maakt de sfeer compleet.

Waarom dit goed doel?

Onze actie vorig jaar koos reeds CPZ als goed doel na de zelfdoding van de zus van een goede vriend. We willen heel graag onze inspanningen verder zetten om hen verder te ondersteunen en op die manier de herinnering aan haar levend te houden.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel