De Warmste Traiteur

Ten voordele van De Vaart Sint-Vincentius Kortrijk

VORK zal in totaal 100 kerstmenu's bereiden.
Een kerstmenu bestaat uit een soep, een hoofdgerecht en een dessert. Volwassenen betalen €7 en kinderen €3.5 voor een menu.
We richten ons hierbij voornamelijk op de vaste klanten waarvan we weten dat ze in een moeilijke financiële situatie leven.
Zo wensen we iedereen een warme, gezellige en vooral lekkere Kerst toe.

Waarom dit goed doel?

Eén van de doelstelling van het Volksrestaurant in Kortrijk (VORK) is om een gezonde en eerlijke maaltijd aan te bieden tegen een betaalbare prijs. We richten ons hierbij tot iederéén, ook mensen die het financieel niet breed hebben. De prijs van een dagmenu wordt aangepast naargelang de financiële situatie van de klant.
Andere Kortrijkse initiatieven die mensen in armoede helpen aan een degelijke maaltijd, kunnen we alleen maar aanmoedigen! Daarom willen we graag deze organisatie een steuntje in de rug geven.

De Vaart Sint-Vincentius Kortrijk

De Vaart is een organisatie, bestaande uit een 25-tal vrijwilligers, die instaat voor voedselbedeling aan minderbedeelden in de Kortrijkse regio.
Wekelijks ontvangen wij een 120-tal nood hebbende personen/gezinnen, die doorverwezen worden door het OCMW, Kind en gezin, CAW of andere sociale organisaties.
Om de veertien dagen mogen zij zich aanbieden om naargelang de gezinssamenstelling en naar eigen keuze een voedselpakket samen te stellen.
Dit komt neer op wekelijkse voedselhulp aan een 350-tal personen (gezinsleden).

Bekijk dit goed doel