De Warmste Tocht!

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

We verkopen fakkels op school en de opbrengsten hiervan gaan naar het goede doel. Al wie een fakkel heeft gekocht, kan meelopen van Kuurne naar Kortrijk met de fakkeltocht om onze cheques te komen overhandigen bij Studio Brussel. Het wordt een hele warme tocht!

Waarom dit goed doel?

Heel veel leerlingen van onze school kregen al te maken met deze ziekte: ze verloren een dierbare of zagen een dierbare vechten tegen deze ziekte. De leerlingen van onze school mochten zelf hun goede doel kiezen en dit doel kwam er het meeste uit.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel

Video's