De warmste tekst uit Gambia voor de warmste week

Ten voordele van Contano

Tijdens mijn vrijwilligerswerk in Gambia bezocht ik verschillende gezinnen in het Oosten van het land (Basse) die vanuit België ondersteund worden. Door mijn passie voor het lezen verhalen en het schrijven ervan leek het me een idee om een vrije gift te vragen voor mijn laatste korte verhaal dat ik tijdens mijn laatste reis schreef. Op deze manier ondersteun ik de vzw en kunnen we iets extra doen voor de meest kwetsbare kinderen

Waarom dit goed doel?

Als vrijwilliger werk ik zelf binnen Contano en geloof in het hart en de ziel van de organisatie.

Contano

Contano is een organisatie dat zich inzet voor vrouwen en kinderen in kwetsbare leefomstandigheden in Basse, een regio in het oosten van Gambia. Onze focus ligt op het uitvoeren van duurzame projecten die vallen binnen de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen opgemaakt door de UN. Dit in samenwerking met de Ministeries van Health, social welfare and education.
Studenten van hogescholen VIVES en KDG krijgen de kans om gedurende 3 tot 4 maanden in Gambia mee te werken aan de projecten van Contano.
Naast deze projecten steunen ondertussen 24 Belgische gezinnen 24 kinderen die wees zijn of in extreme armoede leven. Door deze steun krijgen deze kinderen een kans om te overleven en onderwijs te volgen.

Bekijk dit goed doel