De Warmste Tafel

Ten voordele van Het Ventiel vzw

We plaatsten in het winkelcentrum K in Kortrijk een lange tafel waar we minimu 500 mensen kunnen plaatsen. Ze kunnen die avond genieten van een lekkere kaas- en wijnavond.

Waarom dit goed doel?

Onze collega heeft zelf een vriend verloren aan jong dementie. Deze persoon werd goed opgevangen door Het Ventiel, daarom willen wij nu aan hen terug geven.

Het Ventiel vzw

Jongdementie is een ingrijpende ziekte die mensen overvalt in de fleur van hun leven.Veel dingen lukken niet meer, mensen raken in een sociaal isolement.Dit willen we doorbreken met Het Ventiel.Wat vroeger alleen lukte, kan nu samen met een buddy.Samen iets doen, is ook leuker.Voor wat niet meer kan, komt iets nieuws in de plaats.Nadruk ligt op wat er wél nog kan.Het sociaal isolement wordt doorbroken. Mensen met jongdementie komen weer buiten en nemen deel aan het sociale leven samen met hun buddy.Het Ventiel biedt ook groepsactiviteiten aan.Warme contacten met lotgenoten zijn deugddoend en hartverwarmend. Buddy’s zijn geëngageerde vrijwilligers met een hart voor mensen met jongdementie.

Bekijk dit goed doel