De warmste t-shirt

Ten voordele van Banglabari

Borduuratelier ASHA uit Bangladesh borduurde t-shirts met ons eigen 'lam gods' in kader van een project in samenwerking met Stad Gent. De prototypes van deze samenwerking willen we verkopen ten voordele van ASHA en de overkoepelende organisatie Banglabari. De warmste t-shirt is op die manier gemaakt door én voor het borduuratelier.

Waarom dit goed doel?

We kennen Banglabari al langer, en dan vooral de actiegroep Bhalobangla- . Zij organiseren regelmatig toffe events in het Gentse om geld in te zamelen voor een school en weeshuis in Bangladesh. Hun tote bags & kaartjes zijn al een hele tijd te koop in onze winkel. We steunen ze graag :)
Dit jaar hebben we ook een tweede organisatie binnen Banglabari leren kennen: het Asha fairtrade borduuratelier. We werkten samen met hen voor een project van Stad Gent: het jaar van Van Eyck. We ontwikkelden een eigen 'lam gods' dat Asha borduurde op t-shirts en sweaters. Het leek ons dan ook toepasselijk om de prototypes van dit project te verkopen ten voordele van deze organisatie. De warmste t-shirt voor & door ASHA :)

Banglabari

Banglabari betekent letterlijk "Huis in Bangladesh." Ons logo stelt een Bengaal voor in overstroomd gebied die met uitgestrekte armen een huis tekent. Het logo plaatst ons achter de arme Bengaal met zicht op een betere toekomst.

We willen de leefomstandigheden van arme gezinnen in Bangladesh verbeteren en de armoedespiraal doorbreken door 4 projecten:

- We stellen microkredieten ter beschikking voor de bouw van duurzame en ecologische woningen (vanaf 2019 bouwen we enkel nog met ecoblokken)
- We bieden ondersteuning aan het Asha fairtrade borduuratelier in Dhaka
- We steunen Banglaboost dat huizen (ver)bouwt voor de allerarmsten
- We supporteren voor BhaloBangla- dat steun biedt aan een school en weeshuis in Ramkot, Bangladesh

Bekijk dit goed doel