De warmste studentenjob

Ten voordele van Belgische Federatie van Voedselbanken voor de strijd tegen honger en voedselverspilling en voor sociale (re)ïntegratie in eigen land

Aan alle 2.000 jopbers de linnen zakken verkopen, en ook buiten ons bedrijf zullen kinderen van de scouts onze zakken ten toon stellen.

Waarom dit goed doel?

Ikzelf werk nu zelf 2 maanden vast voor het bedrijf Mise en Place. Samengevat; Mise en Place is een uitzendkantoor voor 2.000 studenten in België en wij voorzien zowel kelners als keukenmedewerkers voor cateraars, bedrijven, ... Dit voor alle soorten evenementen. Voor ik vast werkte voor Mise en Place, was ikzelf 2 jaar werkzaam als student bij het bedrijf. Met 1.000 werkuren achter mij werd het bijna een slechte gewoonte om na de job al het overblijvende eten dat over was van het event, gewoon weg te smijten. Dit zelf met eten dat nog niet aangeraakt was. Hoewel ik er me telkens slecht over voelde, begon het als een slechte gewoonte aan te vullen. En dit moest verandert worden.

Belgische Federatie van Voedselbanken voor de strijd tegen honger en voedselverspilling en voor sociale (re)ïntegratie in eigen land

ONZE BANK BELEGT LIEVER BOTERHAMMEN VOOR EEN ANDER #SOCIALBANK

In 2018 werd 15.351 ton levensmiddelen ingezameld en werd een nutritionele evenwichtige voeding kosteloos aangeboden via 623 lokale aangesloten verenigingen aan 159.081 behoeftigen dankzij meer dan 300 onbezoldigde vrijwilligers. Een steeds stijgende tendens ! Personen met klein pensioen, werklozen en eenoudergezinnen hebben het zeer moeilijk. Bij jongeren wordt de kans maar steeds groter om in armoede te belanden. 1 pers. op 7 en 1 kind op 5 bevinden zich in deze situatie. Onze bedrijfskosten zijn zwaar, uw steun is waardevol.
SAMEN SOLIDARITEIT VOEDEN

Bekijk dit goed doel