De Warmste Sprint

Ten voordele van Rode Kruis-Vlaanderen

In landen als Rwanda, Malawi, en Zimbabwe is er een enorme nood aan eerstehulpverlening. Vaak ontbreekt niet alleen de infrastructuur, ook de nodige kennis is vaak spoorloos. Daarom bouwt het Rode Kruis-Vlaanderen aan een applicatie die mensen EHBO aanleert op een eenvoudige manier via hun smartphone.

Bothrs gaat de samenwerking met Rode Kruis-Vlaanderen aan om hun applicatie om te toveren tot een optimaal leerplatform, door hen een design sprint ter waarde van €20,000 te schenken. Iedereen kan deze vierdaagse workshop volledig meevolgen via onze livestream!

Door Rode Kruis-Vlaanderen verder te steunen voor dit project, kunnen zij meer investeren in het geven van EHBO-cursussen ter plaatse, het beschikbaar maken van EHBO-kits, en kunnen zij meer focussen op bedrijfseerstehulp en dataverzameling in Sub-Saharaans Afrika. Op die manier wordt eveneens de verdere ontwikkeling van de applicatie ondersteund!

Waarom dit goed doel?

Wij zijn een experience design studio uit het Gentse. Eén van onze meest geliefkoosde workshops die we met klanten doen om hen te helpen bij de ontwikkeling van een digitaal (innovatie)project is de design sprint. In het teken van de Warmste Week hebben we daarom besloten een design sprint (t.w.v. 20,000 euro) gratis weg te geven aan het Rode Kruis, om hen te helpen bouwen aan een leerplatform voor EHBO, specifiek gericht naar Sub-Saharaans Afrika (bijvoorbeeld Rwanda, alwaar Rode Kruis-Vlaanderen reeds een sterk netwerk heeft).

De volledige 4 dagen van de workshop worden eveneens gelivestreamed vanuit de Krook in Gent. Meer info kan je vinden op deze landingspagina:

https://www.dewarmstesprint.be

Het enige dat nog ontbreekt, is een laagdrempelige manier voor bezoekers om te doneren aan het Rode Kruis-Vlaanderen, zodat zij verder kunnen investeren in dit project en meer EHBO-kits kunnen aankopen, vandaar de registratie van onze actie.

Rode Kruis-Vlaanderen

Wist je dat de kans groot is dat je op een dag wordt geholpen of gered door een onbekende, dankzij het Rode Kruis? Want 7 op 10 Vlamingen heeft ooit bloed nodig. En elk jaar wordt 1 op 5 geholpen door een vrijwilliger. Het voorbije jaar hebben duizenden mensen belangeloos anderen bijgestaan of gered. Wat 2020 ook brengt, we moeten samen klaar staan om ons overal doorheen te slaan. Door zelf te leren hulp verlenen, je in te zetten voor anderen tijdens je vrije tijd. Of door bloed te geven of geld om mensen op te vangen, ziekenwagens te sturen… Dankzij het Rode Kruis komt jouw hulp terecht waar ze nodig is. Je kan er zeker van zijn: wat je doet, maakt echt een verschil. Stel dit jaar nog een warm gebaar.

Bekijk dit goed doel