De warmste speelplaats

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Tijdens de speeltijd van 10u35 wordt er op maandag, dinsdag en donderdag warme chocolademelk (met slagroom) verkocht. Op vrijdag verkopen we een warme snack (minipizza's). Na 28/11 zijn er ook snoepzakjes te verkrijgen aan een democratische prijs.

Waarom dit goed doel?

Op onze school zitten heel wat leerlingen en leerkrachten die in hun nabije omgeving mensen kennen die moeten vechten of reeds vochten tegen kanker.
Daarom willen wij dit doel graag een hart onder de riem steken met onze bijdrage.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel