De Warmste Speelplaats

Ten voordele van Op 't Spoor vzw

De leerlingenraad bouwt de speelplaats om tot de warmste speelplaats. Op de speelplaats is er een caravan te vinden, waar er iedere speeltijd liedjes kunnen worden aangevraagd. Er worden gezellige zithoekjes gecreëerd met verwarmingstoestellen. Tijdens iedere pauze worden er ook allerlei zaken verkocht, zoals donuts, wafels, soep ... en om de week mee af te sluiten op vrijdag, WORSTENBROODJES FOR LIFE!
Er wordt ook een heus tafelvoetbaltornooi georganiseerd voor onze vijfde- en zesdejaars
Op het oudercontact voorzien we ook nog een activiteit met de ouderraad in samenwerking met de leerlingenraad, waar we de kerstmarktsfeer naar onze school proberen te halen.

Waarom dit goed doel?

Op school hebben we een grote diversiteit aan leerlingen. Heel wat leerlingen zitten in een moeilijke thuissituatie. Waardoor ze vaak heel wat basisbehoeften missen, één van de basisbehoeften die ze missen zijn de middelen om voedsel aan te kopen.

Op 't Spoor vzw

Genieten van gezelligheid, lekker eten en drinken, is voor een aantal mensen in onze omgeving niet zo vanzelfsprekend.
Op een gegeven moment kun je zo erg in de financiële problemen komen, dat je zelfs geen geld meer hebt om dagelijks eten voor jezelf en/of je gezin te kopen. Om tegemoet te komen aan de nood van deze (verborgen) armoede is de voedselbedeling in het leven geroepen.
Aan de ene kant worden mensen in armoede geholpen. Gezinnen en alleenstaanden met of zonder kinderen, mensen met een beperking en vluchtelingen.
Aan de andere kant gaat deze vorm van voedselhulp de verspilling tegen. Voedsel wordt niet langer weggegooid door supermarkten, maar ze geven dit nu aan de voedselbedeling.

Bekijk dit goed doel

Video's