De warmste spaghetti

Ten voordele van Jongerenwerking Foyer

Van maandag 16 tot vrijdag 20 december gaan we in Le Phare du Kanaal tijdens onze dagelijkse lunch, spaghetti aanbieden als een van onze 4 'plats du jours'. Een deel van de opbrengst van deze spaghettiverkoop, doneren we via de Warmste Week aan de Jongerenwerking Foyer. Verder zal er ook nog een pot staan, waar mensen een (extra) bijdrage in kunnen doen.

Waarom dit goed doel?

Jongerenwerking Foyer is een vzw die vlakbij ons café, Le Phare du Kanaal, in Molenbeek gevestigd is. Aangezien we vaak samenwerken met lokale organisaties voor evenementen, expo's,... leek het ons gepast ook voor deze lokale organisatie iets te doen. Het emanciperen en aanmoedigen van maatschappelijk kwetsbare jongeren is een zeer belangrijke en uitdagende taak. Niet enkel de toekomst, maar ook het zelfbeeld en zelfvertrouwen kan op een positieve manier veranderd worden, waardoor deze kwetsbare kinderen en jongeren meer kansen zullen krijgen en grijpen om een actieve rol te spelen in de samenleving.

Jongerenwerking Foyer

De Jongerenwerking is een WMKJ (Werking met Maatschappelijk Kwetsbare Jongeren) gelegen in de kanaalzone van Sint-Jans-Molenbeek. Het is geen klassiek jeugdhuis maar een projectwerking.
Naast ondersteuning voor school in onze Studiebox, bieden we een zinvol vrijetijdsaanbod aan voor Nederlandstalige kinderen en jongeren van 9 tot 20 jaar. Hierbij gaan we steeds uit van de competenties van de jongeren.
We zien het als onze taak om bij te dragen tot de emancipatie van kinderen en jongeren zodat ze kunnen participeren en een actieve rol kunnen opnemen in de maatschappij.
Dit doen we d.m.v. het aanbieden van verschillende ateliers, kampen en stages en een intensieve begeleiding van de jongeren op vlak van sport, studie en vrijwilligerswerk.

Bekijk dit goed doel