De Warmste Soep voor de Warmste Week

Ten voordele van Bednet

Maureen heeft een flyer gemaakt en in alle bussen in de wijk gestopt en een video gemaakt voor onze facebookgroep van de wijk. Ze heeft mee de boodschappen gedaan en heel veel groentjes gesneden. Samen met haar buurmeisje, die cupcakes had gebakken, hebben ze een hele dag in het park een standje bemand waar ze hun waren verkochten. De volledige opbrengst mag naar Bednet.

Waarom dit goed doel?

Het doel en de hele actie werden niet gekozen door mij, maar door mijn fantastische dochter: Maureen (9 jaar). Ze wil graag zieke kindjes helpen en vindt school superbelangrijk.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel