De Warmste Soep

Ten voordele van Missing You

Wij, het Oudercomité van KBO Leupegem-Melden, orgeaniseren deze warme actie tijdens onze Midwinter kerstmarkt in onze school.
De aanwezigen kunnen ,door ons heerlijk versgemaakte, soep kopen om ter plaatse te nuttigen of mee te nemen en er thuis van te genieten. We verkopen per tas en per liter.
Zo hopen we een warm steentje bij te dragen voor iedereen die steun nodig heeft in moeilijke tijden.

Waarom dit goed doel?

Het is verschrikkelijk een dierbare te verliezen. Zeker voor kinderen. Die nog niet altijd goed weten wat dat precies inhoud, laat staan hoe ze het kunnen kaderen en een plaatsje geven. Vooral de kleintjes.
Zo zijn er op onze school, waar wij het Oudercomité vormen, de laatsye paar kaar een aantal kindjes een van hun ouders abrupt verloren. Het is niet de "ver-van-mijn-bed-show".
Het gebeurd dagelijks...ook bij ons...
Daarom willen wij hen, en iedereen die een dierbare verloren is een warm hart toedragen, waar woorden veel te kort schieten.
Zo kozen wij voor de prachtige integere organisatie Missing You.
Wat deze vrijwilligers doen, is onbeschrijfelijk voor mensen die hen nodig hebben.
Om hen te steunen organiseren wij tijdens een Midwinter kerstmarkt op onze school, "de Warmste Soep"-actie.
En hopen zo, een mooi steentje te kunnen bijdragen als blijk van ons medeleven aan iedereen die steun nodig heeft.

Missing You

Missing You is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen (tot 30 jaar) die iemand belangrijk verloren zijn.

Jonge mensen hebben tijd en ruimte nodig om met hun verlies om te gaan. Om hen hierbij te ondersteunen, organiseren we activiteiten waarbij lotgenoten elkaar ontmoeten. Zo zijn er maandelijkse regionale praatgroepen, een jaarlijkse ontmoetingsdag en een rouwkamp in de zomer.

Missing You sensibiliseert door het belang van zorg voor jonge rouwenden onder de maatschappelijke aandacht te brengen. We willen dat het gepast omgaan met verlies bij kinderen en jongeren een basishouding wordt. Missing You draagt op die manier bij tot een begripvolle, ondersteunende samenleving.

Bekijk dit goed doel