De Warmste Snuffel

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Op zaterdag 21 december zullen wij aan ons jeugdhuis Snuffel, te Grembergen, een kraampje uitbaten. Hier is iedereen welkom om een sterk biertje, gluhwein, chocomelk, soepje,... te drinken of om iets kleins te eten. Er zullen ter plaatse ook kleine activiteiten zijn om extra geld in te zamelen. Daarnaast zorgen we ook nog voor gezelligheid door vuurkorven, muziek,...

Waarom dit goed doel?

Anderhalf jaar geleden heeft mijn broer ervoor gekozen om uit het leven te stappen door zelfdoding. Dit heeft een grote impact gehad op ons leven. Wij hopen met deze actie een steentje bij te dragen bij Centrum ter Preventie van Zelfdoding om alles in te zetten op preventie van zelfdoding. Zo kan in de toekomst misschien het verschil gemaakt worden, zowel voor de personen met zelfmoordgedachten, als voor de nabestaanden. Het zelfdodingcijfer moet naar beneden! Daarom zal onze opbrengst naar dit doel gaan.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel