De warmste sleutelhanger

Ten voordele van Home Monsheide vzw

Als hobby doe ik lederbewerking. Ieder jaar doen wij graag iets voor de warmste week en al enkele jaren maak en verkoop ik sleutelhangers. Lederen sleutelhangers met op de een of andere manier een vlammetje op verwerkt.

Waarom dit goed doel?

Ook deze mensen de kansen geven van te genieten. Een extraatje geven zeker in tijden van besparingen waarbij het voor sommige bewoners heel moeilijk is om nog budget over te houden voor activiteiten waarin deze bewoners zich kunnen ontplooien.

Home Monsheide vzw

Monsheide begeleidt cliƫnten met een mentale beperking . Voor hen is het buiten genieten en zintuiglijke prikkels opdoen erg belangrijk. Daarom willen we aan deze mensen vooral zintuiglijke sensaties en gewaarwordingen aanbieden. Door de aanleg van een aangepaste en prikkelende snoezeltuin, zijn deze prikkels en ervaringen als het ware systematisch en onmiddellijk beschikbaar.
De cliƫnten kunnen de tuin actief en passief beleven en waarnemen. Er zijn voldoende rustpunten waar ze kunnen schommelen, luisteren naar watergeluiden, windklokken,... Daarnaast kunnen ze de beweging van de natuur en de seizoenen waarnemen o.a. door middel van de warme tuin waar zelf steeds seizoensgebonden groenten en kruiden aanwezig zijn.
In 2019 werd de tuin geopend en zijn we trots op de vele handgemaakte en kosteloze creaties die er staan.
Met een actie zoals de warmste week laat het ons toe om verder te dromen en zouden we heel graag wat interactieve buitenpanelen in onze tuin plaatsen.

Bekijk dit goed doel