De Warmste Set

Ten voordele van CRIG-fonds

Ter gelegenheid van de Warmste Week willen we onze sportinfrastructuur open zetten. Hiervoor gaan we 11 tafeltennistafels voor 11 uren “verhuren”, evenveel uren als er punten in een set zitten, vandaar De Warmste Set. Dit omvat tafels, tafeltennispaletjes, balletjes en tips van onze ervaren spelers. Het inschrijvingsgeld bedraagt €11 voor twee personen per tafel per uur.
Verder komt ook Europees, wereld en paralympisch kampioen Florian Van Acker onze actie steunen voor het goede doel. Via een veiling maken drie mensen de kans om een halfuur te tafeltennissen tegen Florian.
Er is reeds aangetoond dat er een verband is tussen lichaamsbeweging en een kleiner risico op bepaalde kankers, dus schrijf je maar snel in!

Waarom dit goed doel?

De tafeltennissers van Kortrijk hebben voor het kankeronderzoek aan de UGent gekozen omdat we overtuigd zijn dat excellent wetenschappelijk onderzoek de enige weg is om kanker te bestrijden. Als familieclub hebben we leden van wie familieleden getroffen werden door kanker. Dankzij de juiste en correcte behandelingen voortkomende vanuit het kankeronderzoek in het algemeen hebben vele mensen deze ziekte overwonnen! Lange leve de wetenschap.

CRIG-fonds

De vzw CRIG-fonds werd opgericht om het kankeronderzoek aan de Universiteit Gent en het UZ Gent te ondersteunen. Het ‘Cancer Research Institute Ghent’ of kortweg CRIG brengt alle Gentse kankeronderzoekers samen zodat er sneller en efficiënter impactvol onderzoek kan gedaan worden. Dagelijks zijn meer dan 400 onderzoekers en experten in de weer, elk vanuit hun eigen discipline: van artsen en biologen tot bioinformatici en ingenieurs. CRIG bouwt bruggen tussen deze onderzoekers, maar doet nog meer! CRIG zet hard in op de kankeronderzoekers van de toekomst door het financieren van veelbelovend onderzoek en het organiseren van gespecialiseerde cursussen, lezingen en netwerkmogelijkheden. En omdat kanker iedereen aanbelangt, maakt CRIG komaf met ivoren torens om u te informeren over kankeronderzoek! Meer info over CRIG, onze verwezenlijkingen en hoe u ons kunt steunen, is te vinden via www.crig.ugent.be of onze sociale mediakanalen LinkedIn, Facebook en Twitter (@crighent).

Bekijk dit goed doel