De Warmste Scrunchies voor VZW Kleine Held

Ten voordele van Kleine held vzw

Ik maak al een tijdje scrunchies, in het begin vooral als bezigheidstherapie tijdens mijn zwangerschap. Ze worden bijna allemaal gemaakt met restjes van stoffen.
Na mijn bevalling heb ik nog niet veel tijd gehad, maar alle scrunchies die nog over zijn, wil ik sowieso al verkopen en misschien ook nog extra bijmaken.

Waarom dit goed doel?

Ik heb gekozen voor dit goed doel omdat ik gelijk met iemand die ik ken zwanger was, maar haar kindje op 26 weken al werd geboren. Ondertussen ben ik ook mama en is hun dochtertje thuis. Zij hebben toen ze een startpakketje gekregen en zo heb ik het goed doel leren kennen. Het is een super doel om ouders op de NICU alles een beetje optimistischer te laten bekijken.

Kleine held vzw

Als eerbetoon aan mijn eigen kleine held Noor* heb ik deze VZW opgericht.

Wij schenken gratis startpakketjes aan ouders van prematuurtjes en zieke pasgeborenen. In elk pakketje zit er een body, mutsje, couveusedekentje, wikkeldekentje, geurdoekje en mini vlaggenlijn. Alles wordt handgemaakt door een team van een 100- tal vrijwillige naaisters.

Met onze pakketjes willen we ouders en lichtpuntje schenken in een emotioneel zware en heftige periode en voor een thuisgevoel zorgen in die kille ziekenhuisomgeving.

Noor is prematuur geboren. Omwille van een ernstige aandoening heeft ze bijna 7 maanden op de NICU gelegen. Jammer genoeg werd het een oneerlijke strijd.

We hebben toen zelf aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om vrolijke en praktische kleertjes en spulletjes te vinden voor de allerkleinsten. Terwijl dat net heel belangrijk is. Zo wordt dat klein, kwetsbaar met al die buisjes en kabeltjes plots een 'echt' babytje.

Bekijk dit goed doel