De warmste schrijfwedstrijd

Ten voordele van Ster[K]

We organiseren een schrijfwedstrijd (taalproject) vanuit Sprookjesmobiel en athena school ism Stad Kortrijk voor het 5de en 6de leerjaar (10-12jaar) van de basisscholen in Kortrijk.
Wat houdt de Schrijfwedstrijd in?
- Meedoen met de klas aan de schrijfwedstrijd: 'Mijn ideale wereld'. Hoe ziet de ideale wereld er volgens jullie uit?
- Per klas sturen de leerlingen 1 tekst in over hoe hun ideale wereld er uitziet naar bibliotheek@kortrijk.be .
- Een jury van bib Kortrijk selecteert 5 winnaars:
5de-4de plaats: boekenpakket van boekenhuis Theoria
3de-2de plaats: workshop graffiti (o.b.v. de Stroate: hiphopacademie Kortrijk) / workshop streetdance,hiphop (o.b.v. Bodyshake)
1ste plaats: tekst wordt gebruikt om hiphopnummer van te maken (o.b.v. de Stroate), nummer wordt uitgebracht op cd. Dit wordt een verzamelCD van Kortrijkse artiesten, "mijn ideale wereld".

De CD's zullen verkocht worden tvv de warmste week, vzw Ster(k).

Waarom dit goed doel?

Een aantal van ons leerlingen basis- en secundair onderwijs verblijven permanent in het tehuis De Rijzende Ster. Vandaar was de keuze van ons goed doel snel gemaakt. We willen de vzw financieel ondersteunen omdat ze met beperkte middelen aan de slag moeten gaan. Door onze actie hieraan te koppelen hopen we een serieuze financiƫle duw in de rug te kunnen geven. Alle individuele acties binnen de scholengemeenschap athena Kortrijk worden gekoppeld aan deze vzw.

Ster[K]

De vzw heeft tot doel het tehuis De Rijzende Ster zowel financieel als in het nemen van initiatieven (activiteiten) te ondersteunen. De Rijzende Ster is een tehuis die instaat voor residentieel geplaatste jongeren in het kader van integrale jeugdhulp. De jongeren van 2,5 jaar tot 18 jaar in een verontrustende leefsituatie worden geplaatst via de intersectorale toegangspoort of de jeugdrechtbank.

Bekijk dit goed doel