De Warmste Schrijfwedstrijd

Ten voordele van Ster[K]

We organiseren een schrijfwedstrijd (taalproject) vanuit athena school ism Stad Kortrijk voor het 5de en 6de leerjaar (10-12jaar) van de basisscholen in Kortrijk.
Wat houdt de Schrijfwedstrijd in?
- Meedoen met de klas aan de schrijfwedstrijd: 'Mijn ideale wereld'. Hoe ziet de ideale wereld er volgens jullie uit?
- Een jury van bib Kortrijk selecteert 5 winnaars:
5de-4de plaats: boekenpakket van boekenhuis Theoria
3de-2de plaats: workshop graffiti (o.b.v. de Stroate: hiphopacademie Kortrijk) / workshop streetdance,hiphop (o.b.v. Bodyshake)
1ste plaats: tekst wordt gebruikt om hiphopnummer van te maken (o.b.v. de Stroate), nummer wordt uitgebracht op cd. Dit wordt een verzamelCD van Kortrijkse artiesten, "mijn ideale wereld".
Leerlingen multimedia van athena campus Heule realiseren een passende videoclip.
De CD's zullen verkocht worden tvv de warmste week, vzw Ster(k).

Waarom dit goed doel?

We willen kansen bieden aan kinderen, die in moeilijke omstandigheden opgroeien. In dit geval gaat het over geplaatste kinderen. We vinden het belangrijk dat De Rijzende Ster voldoende financiƫle middelen heeft om deze kinderen te ondersteunen en bij te staan in hun dagelijkse opvoeding en hen kansen biedt om zicht te ontplooien op sociaal vlak.

Ster[K]

De vzw heeft tot doel het tehuis De Rijzende Ster zowel financieel als in het nemen van initiatieven (activiteiten) te ondersteunen. De Rijzende Ster is een tehuis die instaat voor residentieel geplaatste jongeren in het kader van integrale jeugdhulp. De jongeren van 2,5 jaar tot 18 jaar in een verontrustende leefsituatie worden geplaatst via de intersectorale toegangspoort of de jeugdrechtbank.

Bekijk dit goed doel