De Warmste Schoolweek in Munkzwalm!

Ten voordele van ALS Liga

Wij organiseren tijdens de laatste schoolweek van december met alle lagere klassen een kerstverkoop ten voordele van de ALS-liga. Elke dag zal een andere klas iets presenteren en verkopen om zo geld in te zamelen.
Dit omdat we afgelopen schooljaar iemand uit ons schoolteam zijn verloren door deze ziekte.
Annie, we missen jou!

Waarom dit goed doel?

Met onze school kozen wij voor dit doel omdat we door deze ziekte afgelopen jaar een collega uit ons schoolteam zijn verloren. Ons Annie was de enthousiaste zelve die steeds klaarstond voor iedereen en met veel plezier alle klassen en gangen proper hield.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel