de warmste school @ Salvator

Ten voordele van Bednet

Leerlingen van de eerste graad van WICO Campus Salvator gaan verschillende acties doen voor het goededoel. De kompasklas ondernemen verkoopt chips van de wereldwinkel tijdens de pauze, de klas 2 expressie PO heeft kaarsen gepimpt om te verkopen tijdens de oudercontacten en de eerste jaars maken tijdens het vak beeld kerstkaarten die ze per setje verkopen tijdens de oudercontacten.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn zelf een school en willen dat alle leerlingen de kans hebben om onderwijs te krijgen en zo ook nog een klas hebben waar ze bij horen!

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel