De Warmste Rondleiding: ‘De 5 zintuigen in de MSK-collectie’

Ten voordele van Zicht op Cultuur - Slechtzienden en Blindenplatform Vlaanderen vzw

Speciaal voor de Warmste Week neemt gids Valerie De Witte je mee doorheen het museum met ‘zintuigen’ als rode draad. Horen, zien, voelen, proeven en ruiken: je kan het allemaal tijdens deze kennismaking met enkele topwerken in de vaste collectie! Je betaalt een vrije bijdrage voor de gids en de toegangstickets worden eveneens door het museum geschonken aan het goede doel.

Waarom dit goed doel?

Het MSK Gent organiseert al jaren rondleidingen en workshops op maat van blinden en slechtzienden en heeft sinds dit jaar ook 3D-voelplaten bij twee kunstwerken in de vaste collectie. Het museum wil op die manier voor blinde en slechtziende bezoekers een evenwaardige museumervaring aanbieden. Deze missie sluit goed aan bij de visie van Zicht op Cultuur. We willen deze organisatie dan ook graag een hart onder riem steken met onze warmste rondleiding.

Zicht op Cultuur - Slechtzienden en Blindenplatform Vlaanderen vzw

ZOC-SBPV bouwt aan inclusie vanuit de kracht van blinde en slechtziende personen. Door ware ontmoetingen en dialoog tussen mensen met en zonder visuele handicap te stimuleren, willen we komen tot een kansrijke samenleving voor iedereen. Zo wil ZOC-SBPV verandering bekomen in het denken, handelen en zijn van mensen onder elkaar. Neem zeker een kijkje op onze website en ontdek onze werking, acties, campagnes en activiteiten. Alvast bedankt voor de bijdrage van het ganse team!

Bekijk dit goed doel