De warmste rommel

Ten voordele van Bednet

Hallo, wij zijn Nina, Milo en Ella, samen hebben wij voor de 2de keer een actie opgezet voor de warmste week. We hebben op een rommelmarkt gestaan met al onze spullen en hebben ook zelfgebakken brownies verkocht. Onze opbrengst gaat naar Bednet omdat wij een kindje kennen in school met de ziekte van Lyme en zij volgt af en toe les via Bednet.

Waarom dit goed doel?

Omdat we een kindje kennen die les volgt via Bednet

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel

Video's