De Warmste Rectoraat Collectebussen

Ten voordele van CRIG-fonds

In de keukens en koffieplekken van het UGent rectoraat kunnen collega's hun rosse centjes, euro stukken en natuurlijk briefjes kwijt in collectebussen. Zo steunen ze het kankeronderzoek van CRIG aan de UGent en het UZGent. In de week van 16 december halen we alles op, tellen de opbrengst en maken we dat integraal over aan De Warmste Week ten voordele van CRIG.

Waarom dit goed doel?

Wetenschappelijk onderzoek naar kanker is cruciaal om tot oplossingen tot komen. Met de medewerkers van het UGent rectoraat willen we op deze manier ons steentje bijdragen en het onderzoek een duwtje in de rug geven.

CRIG-fonds

De vzw CRIG-fonds werd opgericht om het kankeronderzoek aan de Universiteit Gent en het UZ Gent te ondersteunen. Het ‘Cancer Research Institute Ghent’ of kortweg CRIG brengt alle Gentse kankeronderzoekers samen zodat er sneller en efficiënter impactvol onderzoek kan gedaan worden. Dagelijks zijn meer dan 400 onderzoekers en experten in de weer, elk vanuit hun eigen discipline: van artsen en biologen tot bioinformatici en ingenieurs. CRIG bouwt bruggen tussen deze onderzoekers, maar doet nog meer! CRIG zet hard in op de kankeronderzoekers van de toekomst door het financieren van veelbelovend onderzoek en het organiseren van gespecialiseerde cursussen, lezingen en netwerkmogelijkheden. En omdat kanker iedereen aanbelangt, maakt CRIG komaf met ivoren torens om u te informeren over kankeronderzoek! Meer info over CRIG, onze verwezenlijkingen en hoe u ons kunt steunen, is te vinden via www.crig.ugent.be of onze sociale mediakanalen LinkedIn, Facebook en Twitter (@crighent).

Bekijk dit goed doel