De Warmste Rally

Ten voordele van Prader Willi Vlaanderen

Wij zullen een rally organiseren tvv De Warmste Week. In elke auto zit een piloot en een copiloot die de weg uitlegt aan de hand van een roadbook. Dit is een boekje - dat wij zelf gaan samenstellen - dat ieder manoeuvre op de weg uitlegt. Men krijgt dus geen kaart van de route en moet op gevoel, aan de hand van de informatie de juiste wegen inslaan.

In de ochtend (rond 10u) voorzien we ontbijt op de ontmoetingsplaats. Dan maken we een tour richting Durbuy via mooie, pittoreske wegen en vermijden we dus eentonige snelwegen. Dit zal ongeveer 2 uur duren. Vervolgens lunchen we in Durbuy in een gezellige brasserie. Na de lunch doen we nog een laatste tour via Namen, richting Landen. Hier eindigen we met een drankje in een nieuw, trendy café in Landen. Na de drink keren de deelnemers uiteindelijk naar huis na een (hopelijk) geslaagd evenement. Alles wat de deelnemers doorheen deze dag consumeren zitten inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

Waarom dit goed doel?

Voor het vak Project Management op onze school (UCLL Campus Proximus) was ons de opdracht gegeven een project op poten te zetten voor De Warmste Week. Gezien de broer van een van de groepsleden van een van de projectleden lijdt aan dit syndroom, was de keuze snel gemaakt voor ons.

Prader Willi Vlaanderen

Het syndroom van Prader-Willi is een combinatie van spierzwakte, onbedwingbare eetlust en een mentale beperking veroorzaakt door een defect op chromosoon 15.
Prader-Willi Vlaanderen ondersteunt personen met het syndroom van Prader-Willi en verschaft informatie aan ouders, familieleden, alsook aan artsen en hulpverleners.
Er wordt jaarlijks een familie- en vriendencontactdag georganiseerd en jaarlijks is er ook een informatiedag waar sprekers thema's komen toelichten die interessant zijn voor ouders en hulpverleners.
Daarnaast ijvert onze vereniging voor een betere opvang en opvolging van mensen met PWS zowel bij de overheid als bij zorgverleners.
www.praderwillivlaanderen.be

Bekijk dit goed doel