de Warmste Radio

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Een week lang kunnen leerlingen liedjes aanvragen aan €0,50 per liedje. De muziek wordt een week lang elke pauze afgespeeld. Dit zorgt voor extra ontspanning, zeker tijdens de week voor de herfstvakantie!

Waarom dit goed doel?

De leerlingen van onze school mochten zelf het goede doel kiezen en heel veel van hen kiezen dit doel. Iedereen heeft namelijk vroeg of laat te maken met deze verschrikkelijke ziekte. Velen onder hen hebben jammer genoeg al iemand verloren aan deze ziekte.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel