De Warmste Quiz @ Gasthuisberg

Ten voordele van Congodorpen

Op donderdag 19 december, tijdens de "warmste" week van het jaar, quizzen we in campus Gasthuisberg voor Congodorpen. Als Moving Minds én als campus met opleidingen in de gezondheidszorg kunnen we ons helemaal vinden in hun visie: "In groep kan je meer. Iedereen doet het werk waarin hij goed is. Ook op het Congolese platteland dromen kinderen en jongeren van een betere toekomst. Wij ondersteunen en stimuleren de lokale samenwerking, het technisch onderwijs en de gezondheidszorg."

Waarom dit goed doel?

Als Moving Minds én als campus met opleidingen in de gezondheidszorg kunnen we ons helemaal vinden in de visie van Congodorpen: "In groep kan je meer. Iedereen doet het werk waarin hij goed is. Ook op het Congolese platteland dromen kinderen en jongeren van een betere toekomst. Wij ondersteunen en stimuleren de lokale samenwerking, het technisch onderwijs en de gezondheidszorg."

Congodorpen

Congodorpen zet zich actief in voor de geïntegreerde ontwikkeling van het platteland in DR Congo. In de provincies Noord-Ubangi, Zuid-Ubangi, Equateur en Kwango werken wij voor én met de lokale bevolking aan een nieuw platteland. We stimuleren de lokale landbouweconomie, we werken aan een verbeterde toegang tot kwalitatief basisonderwijs en we ondersteunen kwalitatieve basisgezondheidszorg aan een aanvaardbare kost. Onze projecten komen tot stand in samenspraak met de lokale gemeenschap die zich verzamelt in een lokaal ontwikkelingscomité. Zij kennen namelijk hun eigen mogelijkheden en uitdagingen het beste. Zij formuleren initiatieven die Congodorpen vervolgens in samenwerking met de lokale partners ondersteunt.

Bekijk dit goed doel