De Warmste Pot

Ten voordele van ArmenTeKort vzw

Nick en de chefs van The Jane bereiden een heerlijke stamppot voor het goede doel.
Met deze actie wensen we geld in te zamelen voor Superkrachtig Lekker vzw en ArmenTeKort vzw, 2 organisaties die we een warm hart toedragen.

Via www.thejaneantwerp.com (vanaf 2 december) kunt u zich inschrijven voor De Warmste Pot. De bijdrage voor een bordje stoemp gaat integraal naar de goede doelen. Het evenement gaat door op het Paradeplein, het plein voor The Jane.

Komt u graag langs om samen met ons Superkrachtig Lekker en ArmenTeKort te steunen, dan kan dat! Team The Jane voorziet van 12u tot 16u drinks, muziek, wafels, …. Kortom een heel gezellige kersthappening.

De POT kan digitaal vrijblijvend door u aangevuld worden via de knop 'Vrije Bijdrage' op De Warmste Pot pagina, ook te vinden via thejaneantwerp.com en staat ook aan het onthaal van The Jane tijdens de maand december en op 22 december tijdens het event voor uw (extra) contante bijdrage.

Waarom dit goed doel?

The Jane organiseert De Warmste Pot en steunt hiermee:

1. vzw Armen Te Kort
Een fantastisch initiatief met een heel warme insteek.

2. vzw Superkrachtig Lekker
Ook steunt The Jane de vzw Superkrachtig Lekker: Superkrachtig Lekker is een initiatief van Kim, mama van Jasmijn, een meisje dat reeds 2,5 jaar een gevecht levert tegen leukemie.
Superkrachtig Lekker is ontstaan uit de idee dat kinderen die ziek zijn en een zwaar gevecht moeten leveren, ook beter kunnen worden met de juiste voeding: en dan betreft het niet alleen de ‘voedingswaarde’ in de maaltijden (ook superbelangrijk natuurlijk) maar ook lekker eten, thuisgemaakt eten, lievelingskostjes, comfortfood, … . kinderen met chemo hebben dikwijls geen zin om te eten, en toch met de juiste benadering: ze laten helpen in de keuken, laten proeven, uitzoeken wat ze lekker vinden (in combo met chemo verandert de smaak) om zo toch te zorgen voor ‘ontspanning’ en de ondersteuning van het lichaam bij het vechten tegen de ziekte.

ArmenTeKort vzw

ArmenTeKort wil kansarmoede op grote schaal effectief bestrijden en – uiteindelijk – overwinnen. En zit hierbij in op een buddywerking.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van de werking van ArmenTeKort. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

Door een verbinding in vertrouwen en gelijkwaardigheid ontdekken beiden verborgen krachten en bouwt de kanszoekende buddy zelfvertrouwen op. Ze worden elkaars supporter. Ieder buddytraject duurt twee jaar. Gedurende die twee jaar zien of horen deze buddy’s elkaar bijna wekelijks. Door deze frequente contacten ontwikkelt de kanszoekende buddy, vanuit een versterkte eigenwaarde, het vermogen maar vooral de durf om te dromen en te vertrouwen op een andere toekomst.

Naar een samenleving zonder kansarmoede.
Met één klik. Tussen twee mensen.

Bekijk dit goed doel