De Warmste Pop-up BAR

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Kom in onze tuin gezellig iets drinken : een aperitief , een tasje soep, in de namiddag tearoom en koffie. Dit alles voor onze buren, vrienden en familie. Gezellig samenzijn rond een vuurkorf voor het goede doel. Open van 10 tot 10 !

Waarom dit goed doel?

In de zomer 2017 ben ik mijn zus verloren door een zelfdoding. We willen de mensen sensibiliseren, dat er altijd een luisterend oor voor hen klaar staat bij dit centrum via de Zelfmoordlijn 1813. Hopelijk blijven andere families dan hetzelfde verdriet gespaard.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel