De Warmste Personeelsdrink

Ten voordele van Het Ventiel vzw

We vroegen de collega's om op onze maandelijkse drink - in kerstsfeer - een vrijwillige bijdrage te leveren voor de geconsumeerde dranken. Normaal zijn deze drinks gratis, maar deze keer stak iedereen met veel plezier wat centjes in onze Warmste Spaarpot voor het goede doel. De baas van de brouwerij heeft het totaalbedrag verdubbeld.

Waarom dit goed doel?

Het Ventiel is een organisatie die ons al jaren nauw aan het hart ligt. Niet alleen omdat ze net zoals onze brouwerij in Harelbeke gelegen is, maar ook omdat ze schitterend werk leveren voor mensen met jongdementie. Helaas zijn enkele collega's hier al mee in contact gekomen in hun naaste omgeving.

Het Ventiel vzw

Jongdementie is een ingrijpende ziekte die mensen overvalt in de fleur van hun leven.Veel dingen lukken niet meer, mensen raken in een sociaal isolement.Dit willen we doorbreken met Het Ventiel.Wat vroeger alleen lukte, kan nu samen met een buddy.Samen iets doen, is ook leuker.Voor wat niet meer kan, komt iets nieuws in de plaats.Nadruk ligt op wat er wél nog kan.Het sociaal isolement wordt doorbroken. Mensen met jongdementie komen weer buiten en nemen deel aan het sociale leven samen met hun buddy.Het Ventiel biedt ook groepsactiviteiten aan.Warme contacten met lotgenoten zijn deugddoend en hartverwarmend. Buddy’s zijn geëngageerde vrijwilligers met een hart voor mensen met jongdementie.

Bekijk dit goed doel

Video's