De Warmste Pennenzak

Ten voordele van Te Gek!?

Ten voordele van Te Gek?! fleurde ik katoenen pennenzakken op met een leuke quote uit een songtekst. Elke quote is een kleine, positieve boodschap die je met je meedraagt. Een pennenzak kost 6 euro.

Een ideaal cadeautje voor studenten die de blokperiode ingaan, als cadeautje onder de kerstboom, of gewoon als een cadeautje voor jezelf. Want iedereen verdient iets positief in het leven! :)

Waarom dit goed doel?

Praten. Het is iets dat we elke dag opnieuw doen, de ene persoon misschien wat meer dan de andere. We praten over allerlei dingen: werk, school, familie, onze problemen. Toch is dat niet voor iedereen even makkelijk. Voor die mensen die niet over hun problemen kunnen of durven praten met hun omgeving, is een luisterend oor van harte welkom.

Uit eigen ervaring weet ik dat de drempel om hulp te zoeken soms heel hoog kan zijn, omdat er jammer genoeg nog steeds een taboe-sfeer heerst over psychologische problemen. Daarom gaat de opbrengst van deze actie naar Te Gek?!.

Te Gek!?

Te Gek!? is een initiatief dat geestelijke gezondheid bespreekbaard wil maken in Vlaanderen. Selah Sue is meter van het project, Guy Swinnen is onze peter.
Over geestelijke gezondheid en psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl ongeveer één op vier personen in België ermee te maken krijgt. Het overkomt niet alleen anderen maar ook onszelf, onze kinderen, ouders, familie, vrienden, buren, kennissen... En toch wordt er nog steeds met mondjesmaat over gepraat.
Het project Te Gek!? wil die drempel slopen. Het wil geestelijke gezondheid bespreekbaar maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen.

Bekijk dit goed doel