De warmste pauze

Ten voordele van OnderOns vzw

Tijdens de pauze voor onze cursisten verkopen wij steeds allerlei lekkers. Dit kan zijn een warme tas soep, een kop koffie, een wafel of een fris drankje.

Met onze actie 'de warmste pauze' willen wij een tandje bijsteken, we zullen de waarde van de bonnetjes verdubbelen en deze helft schenken aan het goede doel dat we kozen, OnderOns.
We zullen dan ook jenever, glühwein en warme chocomelk voorzien ter uitbreiding! Om het lekker warm van te krijgen ;-)

Waarom dit goed doel?

Omdat wij als school (Qrios volwassenenonderwijs) in Sint-Truiden vaak in aanraking komen met mensen die het minder goed hebben.
We willen deze mensen een duwtje in de rug geven door hen te steunen met een warme actie.

OnderOns vzw

OnderOns vzw is een organisatie die armoede bestrijd in Sint-Truiden. We hebben een inloophuis voor mensen in armoede en daklozen waar we activiteiten, vormingen, uitstappen en dergelijke organiseren. Alles met als doel om mensen sterker te maken. Ook hebben we regelmatig contact met verschillende beleidsactoren en dit samen met de mensen in armoede. Dit heeft als doel mensen te sensibiliseren en te doen nadenken over wat het is om te leven in armoede. Momenteel ligt onze focus heel erg op jonge gezinnen met kinderen en werken heel nauwe samen met de kinderarmoedecoördinator van het OCMW. We richten op ook op de woon- en daklozenproblematiek met een basisaanbod voor dak- en thuislozen zoals wasgelegenheid, lockers, gezamenlijke eetmomenten, een samentuinproject, ondersteuning in hulpverlening,....

Bekijk dit goed doel