De Warmste Pannenkoekenslag

Ten voordele van Proper Strand Lopers Vzw

Jeugdhuis de Paravang uit Middelkerke organiseert een heuse PANNENKOEKENSLAG dit t.v.v. vzw Proper Strand Lopers.

Kom genieten van onze overheerlijke pannenkoeken met een tasje koffie of een warme chocomelk, en/of koop een pak om mee te nemen!

Prijzen:
- 2 pannenkoeken ter plaatse: 2 euro
- pak van 8 pannenkoeken om mee te nemen: 5 euro

Waarom dit goed doel?

Wij zijn een jeugdhuis aan de Belgische Kust en de actuele klimaat- en milieuproblematiek laat ook de jongeren van het jeugdhuis niet onberoerd.

Proper Strand Lopers Vzw

Proper Strand Lopers is een burgerinitiatief dat mensen tracht bewust te maken van de zwerfvuilproblematiek in onze omgeving. We zijn een netwerk van zwerfvuilvrijwilligers en sympathisanten die actief zijn op verschillende locaties aan de Belgische kust, Noord-Frankrijk, Zeeland en binnenland.

Het afval wordt niet enkel verwijderd, maar de locatie en samenstelling ervan geregistreerd in een databank waaruit verschillende gegevens en conclusies worden afgeleid. Op deze manier kunnen we de afvalbron achterhalen en aanpakken maar ook beleidsaanbevelingen formuleren.

Zwerfvuil is een hardnekkig maatschappelijk probleem dat steeds erger wordt. 95% van het afval op onze stranden is plastic. Het meeste zwerfvuil in de Noordzee bestaat uit plastic nurdles, verpakkingen en zakjes. De plastic soep is dichterbij dan we denken.

Bekijk dit goed doel