De warmste pannenkoekenbak

Ten voordele van CKG Molenberg VZW

De leden en hun ouders en andere sympathisanten zijn op zaterdag 21 december vanaf 17u welkom bij Chiro Proosterbos voor een lekker hapje en een drankje. Er zullen pannenkoeken met verschillende soorten toppings, warme choco,... verkrijgbaar zijn. Ook zal de chiro zorgen voor allerlei kleine randanimatie. Maar de actie staat vooral in teken van het gezellig samenzijn (rond een warm vuurtje).

Waarom dit goed doel?

Dit jaar is de 3e keer op rij dat Chiro Proosterbos een actie op poten zet voor de warmste week t.v.v. CKG Molenberg. In Maasmechelen bevindt er zich een afdeling van CKG Molenberg waar enkele van onze oudleiding werken/hebben gewerkt. De huidige leiding zijn de kinderen uit de leefgroep ook al enkele keren gaan bezoeken. Chiro Proosterbos is persoonlijker geïnvesteerd in CKG Molenberg en wil dus dit jaar weer graag een actie t.v.v. hun organiseren.

CKG Molenberg VZW

Gezinnen met kinderen tot 12 jaar kunnen bij CKG Molenberg aankloppen wanneer de opvoeding dreigt vast te lopen. Meestal raakt een gezin er zelf wel uit, vindt het voldoende steun bij vrienden of familie. Maar soms is het teveel en weten ouders niet goed hoe het nu verder moet. Dan kan het nodig zijn dat iemand het gezin weer mee op weg helpt. Samen met een begeleider kan een ouder op zoek gaan welke ondersteuning het meest helpend is. Deze begeleiding vindt plaats bij het gezin thuis of in het centrum. Dit kan individueel of samen met andere ouders. In sommige situaties worden kinderen voor korte tijd dag en nacht opgevangen. Het CKG voorziet daarnaast in langdurig verblijf en begeleiding voor jonge kinderen uit moeilijke situaties. Samen met ouders proberen we terug een veilige thuis te creëren voor kinderen of gaan we op zoek naar een plekje in een pleeggezin of een andere gezinsvervangende omgeving.

Bekijk dit goed doel