De Warmste 'Ostendse' Politieweek

Ten voordele van Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Oostende

Van ontbijt op het werk tot geschenkmanden en workshops over de middag... tijdens de Warmste Ostendse Politieweek kan elke medewerker zich engageren, iets organiseren, iets bestellen of simpelweg ondersteunen. Vanuit het korps worden enkele initiatieven georganiseerd maar medewerkers kunnen zelf ook activiteiten uit de grond stampen.

Waarom dit goed doel?

Voor de tweede maal nemen we als korps deel aan de 'Warmste week'. We kiezen bewust voor instanties waar ons korps, of verschillende diensten, mee in aanraking komen. Op die manier trachten we de lokale organisaties te ondersteunen en ons steentje bij te dragen.

Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Oostende

Als Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Oostende staan wij in voor de opvang, revalidatie en rehabilitatie van noodlijdende wilde dieren. Eens de dieren hersteld zijn, worden ze terug vrij gelaten.
Naast de verzorging en rehabilitatie van wilde dieren, is het informeren en sensibiliseren over natuur en milieu een essentiƫle doelstelling. De impact die wij als mens, met onze huidige levensstijl, hebben op de natuur (en dus ook op de dieren) is niet te onderschatten. Educatie kan dus zeker niet ontbreken.
Verder werken wij ook mee aan wetenschappelijk onderzoek.
We zijn het enige wettelijk door Vogelbescherming en de Vlaamse Gemeenschap erkende Opvangcentrum langs de Belgische kust.

Bekijk dit goed doel