De warmste ontbijtwandeling

Ten voordele van Vlaamse Liga voor Fibromyalgie-Patiënten

Op Zondag 8 december organiseert het Warmste Samsonite Team een lekker ontbijt met een wandeling eraan gekoppeld. We combineren de wandeling met een fotozoektocht dit doorheen de mooie Vlaamse Ardennen. Nadien gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

Waarom dit goed doel?

Mijn beste vriendin Vanessa is getroffen door Fibromyalgie en langs deze weg wil ik haar steun bieden en haar moed geven(een hart onder de riem steken). Alsook voor al haar lotgenoten die getroffen zijn door deze aandoening.Deze aandoening krijgt nog steeds te weinig erkenning in België!

Vlaamse Liga voor Fibromyalgie-Patiënten

De Vlaamse Liga Fibromyalgie Patiënten of kortweg VLFP vzw is een vereniging die werkt met en voor fibromyalgie-patiënten om ondersteuning te bieden aan lotgenoten en hun omgeving. Patiënten kampen met verschillende klachten tegelijk: pijn, stijfheid, hoofdpijn, darmproblemen, vermoeidheid, slaapstoornissen. Het zijn dus chronische pijnpatiënten. Typisch is de drukpuntgevoeligheid op een aantal specifieke punten of "tender points". De lotgenotensamenkomsten in Vlaanderen, nu op 21 locaties, vormen een belangrijk luik van onze werking. Dit behelst voor een stuk het vinden van de juiste contactpersonen om de groepen te begeleiden, hun opleiding & bijscholing en de verwerking van de administratie. VLFP organiseert ook voordrachten geeft een ledenblad uit en informeert via brochures/FB/website/telefoonpermanentie. We zijn ook actief lid van Reumanet en het Vlaams Patiënten Platform ( VPP )
VPP is ook de eerste gesprekspartner van de diverse regeringen .

Bekijk dit goed doel